Vi får ofte spørsmål fra de som driver enkeltpersonforetak- hva kan man kostnadsføre av utgifter i regnskapet? Vi vil derfor en rekke artikler informere og gi tips om de vanligste fradragsposter.

Hva er et enkeltpersonsforetak?

Et enkeltpersonforetak eller enkeltmannsforetak er type bedrift som gir deg stor frihet. Det er lett å opprette enkeltmannsforetak, og det er ingen krav til egenkapital. Et enkeltpersonforetak (også kalt ENK) er en bedrift drevet av én enkeltperson.

Vedkommende som eier virksomheten har det totale økonomiske ansvaret for foretakets forpliktelser og gjeld, og det er ikke et tydelig skille mellom personens private og næringsrettslige ansvar. Det vil for eksempel si at dersom selskapet går konkurs, er eieren ansvarlig for virksomhetens gjeld.

I et aksjeselskap er det er tydelig skille mellom eier og foretaket. Slik er det ikke i ENK. Det kan derfor være litt uklart hvilke kostnader man kan «trekke fra» i regnskapet. Vi skal derfor gå gjennom de vanligste fradragsposter.

Dere vil finne nærmere opplysninger om de ulike temaer i egne artikler.

  • Telefon og internett
  • Mat og drikke
  • Bilutgifter
  • Hjemmekontor
  • Klær

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Har du konkrete spørsmål hva du kan trekke fra på skatten? Bedriftskanalen har en epost-tjeneste der du kan stille spørsmål så mye du vil i 12 måneder

Et abonnement på "Spør din regnskapsfører" har en fast pris på kun kr 3.990,00 ekskl mva for 12 måneder. Hvis du utnytter tjenesten godt, vil du ha en personlig rådgiver tilgjengelig 24-7 for noe over kr 300 pr måned.

Bestill i dag på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. så sender vi deg avtalebetingelser og faktura. Når faktura er betalt kan du sette i gang med dine spørsmål.

Ser frem til et hyggelig samarbeid