INFORMASJONSKANAL FOR DE SOM DRIVER SMÅ BEDRIFTER I NORGE

 RDU 400x400Nettstedet BEDRIFTSKANALEN.NO drives av Ragnar Dunsby som er siviløkonom og autorisert regnskapsfører.

Min yrkeskarriere startet etter endt studium på Bedriftsøkonomisk Institutt (BI) hos Høyer-Ellefsen AS i Oslo som var pionerer innenfor bygging av oljeplattformer i betong på 70-tallet. Min første jobb var å holde kurs i økonomi for ingeniørene, som kunne være litt av en utfordring.

Senere flyttet vi til Tønsberg der jeg jobbet som administrativ leder for et lite selskap som i joint-venture med et stort tysk selskap hadde kontrakter i petrokjemiutbyggingen på Rafnes ved Porsgrunn. Eierne likte seg best ute der ting skjedde, så jeg følte at jeg i praksis fungerte som daglig leder. Formelt var jeg ansvarlig for økonomi/regnskap og lønninger for over 100 ansatte (norske og tyske arbeidere) i en intens anleggsperiode. Jeg hadde løpende kontkat med tyskerene og fikk frisket opp tysk-kunnskapene fra skolen.

Så skiftet jeg beite og jobbet i flere år som lokal Apple-forhandler og var bl.a. med på lanseringen av Mac'en i 1984. Det var dengang ikke så mange som solgte Apple, så vi leverte bl.a. Mac'er i bøtter og spann til det som dengang het Kongsberg Våpenfabrikk. På Kongsberg var det et lite miljø blandt ingeniørene som skulle ha Apple Macintosh og "hatet" IBM PC. Derved fikk vi innpass med salg av maskiner og kursing i Excel for ingeniører. Jeg har alltid hatt interesse for PC-utviklingen, dvs hva datamaskinene kunne brukes til, ikke hva som foregikk inni.

Min neste erfaring fikk jeg som økonomisjef i en produksjonsbedrift. Produksjonen av farmasøytiske produkter skjedde i Tønsberg. Bedriften hadde egne selgere som besøkte norske sykehus og helseinstitusjoner. Denne bedriften hadde norske eier, men ble kjøpt opp av tyskere. Jeg hadde god kontakt med de tyske eiere med ansvar for rapportering til morselskap.

De siste 15 årene har jeg vært daglig leder i regnskapsbyrå som jeg bygget opp fra "scratch" til ca 10 ansatte. Saga Regnskap Tønsberg AS (SRT) blitt en vel etablert bedrift med god økonomi og flotte medarbeidere. På disse årene har regnskapsbransjen hatt en rivende utvikling. Stikkord her er automatisering, digitalisering, papirløs bokføring og nettbaserte løsninger. Jeg har derfor fulgt godt med i utviklingen i regnskapsbransjen. Vi var tidlig ute med papirløs regnskapsføring og har sluppet kundene inn i systemene slik at de gjør en del arbeid selv.

Jeg har god kompetanse på Visma Business, 24SevenOffice, Tripletex, Matrix og Visma eAccounting. Nå jobber jeg mye med årsoppgjør på konsulentbasis for alle typer selskaper og kjenner Visma Finale årsoppgjør og skatt veldig godt. Jeg har nå oppdrag for Saga Regnskap med intern kvalitetskontroll av oppdragsutførelsen til de ansatte etter "God regnskapsføringsskikk" (GFRS). Videre har jeg redigert, utformet og skrevet all tekst på web-siden til Sagatonsberg. Ta en titt her.

Min målsetting med BEDRIFTSKANALEN.NO er å kunne tilby min erfaring og kompetanse til små bedrifter i Norge. Jeg er nysjerring på å prøve ut nye måter å kommunisere på ved bruk av internett, sosiale medier, webinar, online-kurs, YouTube etc.

Jeg håper du som leser dette vil følge meg videre :-)

Har du spørsmål eller kommentarer send meg gjerne en epost Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bedriftskanalen-as/about/

Twitter: https://twitter.com/ragdun

Blogg: http://bedriftskanalen.blogspot.com/

 

 

Har du spørsmål eller kommentarer send meg gjerne en epost post@bedriftskanalen.no

© 2017 by Bedriftskanalen. All rights reserved.