INFORMASJONSKANAL FOR DE SOM DRIVER SMÅ BEDRIFTER I NORGE

 RDU 400x400Nettstedet BEDRIFTSKANALEN.NO drives av Ragnar Dunsby som er siviløkonom og autorisert regnskapsfører.

Min yrkeskarriere startet etter endt studium på Bedriftsøkonomisk Institutt (BI) hos Høyer-Ellefsen AS i Oslo som var pionerer innenfor bygging av oljeplattformer i betong på 70-tallet. Min første jobb var å holde kurs i økonomi for ingeniørene, som kunne være litt av en utfordring.

Senere flyttet vi til Tønsberg der jeg jobbet som administrativ leder for et lite selskap som i joint-venture med et stort tysk selskap hadde kontrakter i petrokjemiutbyggingen på Rafnes ved Porsgrunn. Eierne likte seg best ute der ting skjedde, så jeg følte at jeg i praksis fungerte som daglig leder. Formelt var jeg ansvarlig for økonomi/regnskap og lønninger for over 100 ansatte (norske og tyske arbeidere) i en intens anleggsperiode. Jeg hadde løpende kontkat med tyskerene og fikk frisket opp tysk-kunnskapene fra skolen.

Så skiftet jeg beite og jobbet i flere år som lokal Apple-forhandler og var bl.a. med på lanseringen av Mac'en i 1984. Det var dengang ikke så mange som solgte Apple, så vi leverte bl.a. Mac'er i bøtter og spann til det som dengang het Kongsberg Våpenfabrikk. På Kongsberg var det et lite miljø blandt ingeniørene som skulle ha Apple Macintosh og "hatet" IBM PC. Derved fikk vi innpass med salg av maskiner og kursing i Excel for ingeniører. Jeg har alltid hatt interesse for PC-utviklingen, dvs hva datamaskinene kunne brukes til, ikke hva som foregikk inni.

Min neste erfaring fikk jeg som økonomisjef i en produksjonsbedrift. Produksjonen av farmasøytiske produkter skjedde i Tønsberg. Bedriften hadde egne selgere som besøkte norske sykehus og helseinstitusjoner. Denne bedriften hadde norske eier, men ble kjøpt opp av tyskere. Jeg hadde god kontakt med de tyske eiere med ansvar for rapportering til morselskap.

De siste 15 årene har jeg vært daglig leder i regnskapsbyrå som jeg bygget opp fra "scratch" til ca 10 ansatte. Saga Regnskap Tønsberg AS (SRT) blitt en vel etablert bedrift med god økonomi og flotte medarbeidere. På disse årene har regnskapsbransjen hatt en rivende utvikling. Stikkord her er automatisering, digitalisering, papirløs bokføring og nettbaserte løsninger. Jeg har derfor fulgt godt med i utviklingen i regnskapsbransjen. Vi var tidlig ute med papirløs regnskapsføring og har sluppet kundene inn i systemene slik at de gjør en del arbeid selv.

Gjennom min karriere har jeg fått god kompentanse på ulike regnskapssystemer i takt med utviklingen i bransjen. Jeg kan nevne Visma Business, 24SevenOffice, Tripletex, Visma eAccounting. I de senere år har jeg jobbet mye med Fiken, som er et enkelt og rimelig system for små bedrifter. Her får du en komplett pakke med regnskap, fakturering, lønn og årsoppgjør. Nå jobber jeg mye med bistand som de som fører regnskap selv. Jeg har hatt et oppdrag for Saga Regnskap med intern kvalitetskontroll av oppdragsutførelsen til de ansatte etter "God regnskapsføringsskikk" (GFRS). Videre har jeg redigert, utformet og skrevet all tekst på web-siden til Sagatonsberg. Ta en titt her.

Min målsetting med BEDRIFTSKANALEN.NO er å kunne tilby min erfaring og kompetanse til små bedrifter i Norge. Jeg er nysjerring på å prøve ut nye måter å kommunisere på ved bruk av internett, sosiale medier, webinar, online-kurs, YouTube etc.. Videre vil jeg legge ut artikler som jeg håper kan være til nytte for de som driver de minste bedriftene i Norge.

Har du spørsmål eller kommentarer send meg gjerne en epost Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

 

 

Vi hjelper de som fører regnskapet selv 

I 2021 ble det etablert ca 47.000 nye bedrifter i Norge. I de første årene vil mange gjerne føre regnskapet selv, fordi det gir god innsikt i bedriftens økonomi. I tillegg kan man spare penger i forhold til å sette bort hele regnskapet. Vi har spesialisert oss på å være en støtte for disse i de første årene etter oppstart.  Vi har gode løsninger der kunden fører bilagene selv (90% av bilagene gjentar seg hver måned). Når bedriften vokser kan man engasjere eller ansette en regnskapsfører.

Vi har jobbet spesielt mye med Fiken   Dette er en glimrende løsning som dekker det meste. Klikk på link for nærmere info.

Regnskapsføring blir lekende lett med Fiken

 

Med Fiken får du en komplett løsning bl.a. for regnskap, fakturering, lønn. budsjett, og prosjektregnskap. De fleste små bedrifter trenger regnskap og faktura som koster kr 169 pr mnd. Vår erfaring er at "nybegynnere" tar Fiken i bruk raskt fordi det er lagt opp logisk på en enkel måte. Likevel ønsker mange en støtte når ting dukker opp. Det er her vi kan bistå ved å gi deg trygghet for at regnskapet blir korrekt i forhold til lover og regler. Vi understreker at du selv er ansvarlig for regnskapet med støtte fra oss, men vi kan sørge for at de lovbestemte avstemminger og dokumentasjon er i orden i henhold til de krav som stilles. Her kan du lese litt om krav til regnskapsføring.

 

1232132

 

Spesialtilbud-høstsjekk på regnskapet 2021- kun kr 950 +mva 

Prøv oss ved å la oss ta en "engangssjekk" på regnskapet nå slik at alt er i orden så langt. Det er lurt å få gjort en kontroll før året skal avsluttes og få ryddet opp i eventuelle feil og avvik pr 31.12.

Høstsjekken omfatter avstemming av bank, mva, skattetrekk, arbeidsgiveravgift og andre vesentlige balanseposter. Du får en rapport som viser status og eventuelle feil, mangler og/eller avvik som må rettes opp. Denne kontroll vil gi trygghet for at lover og regler er fulgt. Det er mye å passe på, her får du et status på regnskapet

Bestill høst-sjekken ved å sende oss en epost: BESTILLING AV HØSTSJEKK AV RGNSKAPET MITT

Gratis online kurs for nye daglige ledere

I  2021 ble det registrert ca 47.000 nye aksjeselskaper i Norge.

Alle må ha en daglig leder. Vi tror mange av disse har liten erfaring og ikke har kjennskap til ansvar og arbeidsoppgaver. Vi har laget et gratis kurs som du finner på Youtube som et "prøveprosjekt". Gi gjerne tilbakemelding om hva dere synes og om vi skal legge ut felre kurs.

Klikk på linken - god fornøyelse !

 Hjelp - jeg har blitt daglig leder!

 

Fagstoff og artikler

Vi vil legge ut artikler på Bedriftskanalen.no som vi tror kan ha interesse for vår målgruppe:  De minste bedriftene i Norge.

 

Vi tar gjerne i mot tilbakemeldinger, tips og råd, ros og ris til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Har du spørsmål eller kommentarer send meg gjerne en epost post@bedriftskanalen.no

© 2017 by Bedriftskanalen. All rights reserved.